20-05-2017 districtsfinale toestel turnen

dinsdag, 30 mei 2017 Print

Doetinchem

20-05-2017
Op zaterdag 20 mei deden maar liefst 6 turnsters van LOVA mee aan de districtsfinale toestel turnen in Doetinchem. Om je te plaatsen voor deze finale gaan er verschillende wedstrijden aan vooraf. Niet eerder heeft LOVA zoveel turnsters in deze finale gehad.
Hier zijn wij erg trots op! In de eerste ronde kwamen Yushi Meijerink en Jade Kuiper in actie in de categorie Jeugd2 supplement F. Beide dames hebben er een gezellig wedstrijd ronde van gemaakt en hebben echt laten zien hoe hard ze elke week trainen. Net naast het podium maar een geweldige prestatie voor Yushi Meijerink, ze werd 4e in deze competitie. Jade heeft ook een keurige wedstrijd geturnd, helaas op balk een val waardoor ze 11e is geworden.
Bente Vos, Ayla Willems en Zoë Wessels stonden al op tijd klaar voor hun wedstrijd. Bente kwam uit in baan 1 in de categorie pupil 1 D1 en was als eerste aan de beurt op sprong. Over de gehele wedstrijd kwam er uit dat zij de mooiste sprong had gesprongen. Uiteindelijk werd Bente keurig 15e. Een hele knappe prestatie. In de andere baan kwamen de junioren Zoë en Ayla in actie.
 
Zoë en Ayla hebben een geweldig goede wedstrijd gedraaid. Beide geen enkele val van balk en hele nette vloeroefeningen. Ayla werd 6e en Zoë 16e.
 
Als laatste was het de beurt aan Esmee Schoemaker. Pas om 1800 u begon de wedstrijd voor Esmee in de categorie Jeugd 1. Het was een lange dag, maar het was het meer dan waard. Ook Esmee heeft het erg goed gedaan.Alle kleine foutjes heeft ze zelf heel goed opgelost. Haar leukste en beste toestel van vandaag was toch echt wel sprong. Volgend jaar wordt Esmee al weer Junior en mag ze haar eigen oefening samenstellen.
 
Voor de toestelselectie is er volgende week nog 1 wedstrijd in Hellendoorn voor de keuze oefenstof. Wij kijken teug op een zeer geslaagde wedstrijddag.

Uitslagen